vrijdag 28 juni 2024

GOD UIT DE MACHINE

 


Één plankje met cd's was verzakt. Dus moest ik de cd's ervan verwijderen en het weer op de juiste hoogte zo horizontaal mogelijk terug plaatsen. Om ervoor te zorgen dat het niet wéér zou verzakken, zou ik een aantal spijkers door de zijkant van de kast in het plankje slaan. Nu stond er echter nog een slanker cd-meubel naast, te verhinderen dat ik mijn timmerwerk kon aanvangen. Dat moest ik eerst nog opzij tillen, voordat ik mijn bestaan weer een zweem van menswaardigheid zou kunnen verschaffen. En wat bleek er zich al die tijd achter het slanke cd-meubel te hebben schuil gehouden en nu als een deus ex machina tevoorschijn te komen? Een heuse vaderlandslievende Oranje-cd. Die zou best wel eens op de sport voetbal gericht kunnen zijn.

Hoewel ik lange tijd aanhanger ben geweest van de kreet van voormalig Liverpool FC-manager Bill Shankly "Football is not a matter of life and death. It's more important", sluit ik niet uit dat de tonen op de geluidsdrager tijdens dit leven nooit meer tot mij zullen geraken. Ook aanstaande dinsdag niet. Het zou een gevolg van voortschrijdend inzicht kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten