woensdag 29 juli 2015

DE WONDERE WERELD


'Welk versierdier ben jij?' wordt mij op de website van het populair wetenschappelijk, onmiddellijk naar de papierbak dirigeerbaar tijdschrift Quest gevraagd.

'Ik ben het versierdier dat op een vrouw afstapt met de vraag of zij de chemische samenstelling kent van het best werkzame brandwerend impregneermiddel ter wereld en of zij weet waarom een behandeling van het hout in een vacuümtank veruit te verkiezen is boven dompelen of sprayen, teneinde de voorgeschreven hoogste norm EN 13501-1 brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen te behalen,' dien ik van repliek.

'Jij bent een ijsvogel,' krijg ik als antwoord. 'Net als de ijsvogel weet jij je partner-in-wording wel te verwennen. IJsvogels zien er niet alleen prachtig uit, de mannetjes verrassen het vrouwtje waar ze wat mee willen met een visje. Dit cadeautje heeft een diepere betekenis: de vogel laat ermee zien hoe goed hij kan jagen en dus hoe goed hij straks voor de jongen kan zorgen. Bij mensen is het niet zo zeer de gang naar de visboer waarmee we indruk willen maken, het is eerder de juwelier die er zijn voordeel mee doet.'


Zo had ik er nog nooit over nagedacht, maar wie weet zit er wat in. Al ben ik persoonlijk niet zo zeer van de gang naar de visboer, noch van die naar de juwelier, als wel meer van die naar de snackbar om terug te keren bij het vrouwtje met een heerlijk frikandelletje speciaal.

2 opmerkingen: