donderdag 29 september 2022

RUSTIG AAN, DAN BREEKT HET LIJNTJE NIET


 

Uw sollicitatieplicht komt te vervallen als u kunt aantonen dat u een dagtaak hebt aan nuttige invulling van uw vrije tijd. 

Onder 'nuttige invulling' verstaan wij: de pot verteren, uitvreten, niksen, dromen (het liefst dagdromen), van de hak op de tak springen, luieren, op iedere volgende stimulus impulsief reageren, er met de pet naar gooien, de tijd lekker uitzitten, gewoonweg nergens zin in hebben, loze praatjes houden, niet meer weten waar je het zoeken moet, patience spelen, uitstelgedrag (ook wel 'procrastinatie' genoemd), even een tukje doen dat uren uitloopt, niet thuis geven, er de kantjes vanaf lopen, u er met een jantje-van-leiden van afmaken, bedenken wanneer u nu eindelijk eens aardappelen zult gaan schillen en dit nalaten, u op reis wanen door in uw bed liggend Die schönsten Bahnstrecke Europa's op televisie te zien en testbeeld kijken want anders verveelt u zich zo. 

Half werk verrichten rekenen wij niet tot nuttige invulling van uw vrije tijd. Half werk is immers nog altijd vijftig procent van de te uit te voeren activiteiten. Ruimschoots te veel. Of slechts vijftig procent van de niet uit te voeren taken. Volop te weinig. Liever zouden wij in dat geval zelfs van een overdosis gewagen. Of juist van underachievement

Onder een dagtaak verstaan wij: minstens 12 uur per dag vrije tijd; slechts 12 uur opdat u ook nog boodschappen kunt doen, een maaltijd bereiden en opeten, wat huishoudelijk klusjes en taken uitvoeren zoals de kussens opschudden, etc. Ook in de weekeinden.

De staatsbijdrage die u dan ontvangt noemen wij niet langer 'uitkering' maar 'basisinkomen'. Het basisinkomen zal hoger liggen dan het salaris van arbeidzamen. Immers, u heeft met uw zeeën van vrije tijd veel meer mogelijkheden om geld uit te geven dan uw werkende medeburger. Denk bijvoorbeeld aan kroegbezoek, nog andere drugs dan alcohol moeten aanschaffen omdat u die ook graag gebruikt en u van mening bent dat slechts alcohol drinken een wel erg eenzijdige roes oplevert, voor de vuist weg shoppen vanwege een niet te pareren aandrang tot aankoop van wat dan ook en kaviaar aanschaffen terwijl u dat totaal niet lust dus bij thuiskomst direct de vuilnisbak in mietert. 

De normale werknemer gaat er in salaris dan op achteruit. De opbrengst van deze besparing komt op de grote hoop ten bate van de waarlijk nuttigen. Ja, het extra geld voor u moet ergens vandaan komen, nietwaar?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten