maandag 16 januari 2023

BEHOEFTE AAN GEBORGENHEID


Kijk. Je hebt mensen die in hun voortdurende behoefte aan thrillseeking drugs tot op en over het randje gebruiken. En je hebt mensen die een huurwoning bewonen en op afbetaling een nergens te plaatsen inbouwkeuken aanschaffen en daarop een Shurgard huren om er hun nieuw aangeworven goed tot in de voorlopige eeuwigheid te stallen. Of mensen die een Shurgard huren en een dermate grote caravan kopen die na dagen proberen nog steeds niet in hun Shurgard blijkt te passen. Een euvel dat zij hadden kunnen voorkomen door zich tevoren van de afmetingen van zowel Shurgard als caravan te vergewissen.


Ik behoor tot geen van dat soort mensen.

Ik behoor tot het soort mensen dat het slachtoffer is van redelijk eenvoudig te falsificeren ideeën over voornoemde soorten mensen en dat de gecorrigeerde ideeën zo correct mogelijk geformuleerd tracht weer te geven in een - door het oprukken van de dictatuur der visuele media in de verdrukking geraakte - uitdrukkingswijze, genaamd 'taal'. Taal is iets met letters, lettergrepen, woorden, alinea's, hoofdstukken, artikelen, dissertaties, proefschriften, boeken. Noem maar op. Heel maf.

Dát soort mensen wordt ook wel 'absurdistisch auteur' genoemd.

Maar het kan nog gekker. Moet je eens een hele aflevering van Bassie en Adriaan bekijken. Ieder enigszins wijsgerig aangelegd persoon zal zien dat Bassie de denker, de filosoof, de denkwijzenacrobaat  is en Adriaan de clown.

Moraal: u wordt in het ootje genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten